Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

12
50"
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
17 Φεβρουαρίου, 2021
Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για τη σοκολατόπιτα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 200 ml νερό
- 50 ml κονιάκ (προαιρετικά)
- 5 μεσαία αυγά
- 80 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 40 γρ. μπέκιν πάουντερ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 125 γρ. κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
Εκτέλεση για τη σοκολατόπιτα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη (προσοχή, δεν θέλουμε να
ζεσταθεί πολύ το μείγμα). - Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αμέσως μετά και αφού έχουμε την κατσαρόλα μας ακόμα στο μάτι, προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν παόυντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 35 επί 35 εκατοστά, το βουτυρώνουμε καλά και αντί για αλεύρι
το περνάμε με κακάο. - Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά,
ανακατεύοντας με ένα σύρμα. - Με το που πάρει μια βράση κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε αμέσως σε όσα κομμάτια
θέλουμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή