Δίχρωμο τσιζ κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

6-8
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Κεράσματα
Συστατικά : μπισκότα, ξηροί καρποί, πορτοκάλι, βανιλλίνη, βούτυρο, ζελατίνη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Γάλακτος, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Δίχρωμο τσιζ κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα θρυμματισμένα
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για την κρέμα
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 600 g. τυρί κρέμα
- 4 φύλλα ζελατίνη
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 150 g. κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
- 150 g. κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 100 γρ. ξηρούς καρπούς
Μέθοδος
- 1.Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα μοιράζουμε σε 6-8 ποτηράκια.
- 2.Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 4-5 λεπτά.
- 3.Σε δύο ξεχωριστά μεγάλα μπoλ τοποθετούμε τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες.
- 4.Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, καλά στημένα και ανακατεύουμε.
- 5.Μοιράζουμε την κρέμα γάλακτος σε ίσες ποσότητες (200+200 ml.) στα δύο μπoλ με τις κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- 6.Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά, μοιράζουμε το μισό μείγμα στο μπoλ με τη λευκή κουβερτούρα και το άλλο μισό στην κουβερτούρα γάλακτος.
- 7.Ανακατεύουμε το κάθε μείγμα καλά μe σύρμα μέχρι να πάρουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα.
- 8.Γεμίζουμε τα ποτήρια και με τα δύο μείγματα σε στρώσεις.
- 9.Αφήνουμε 4-5 ώρες και σερβίρουμε με ξηρούς καρπούς .
- 10.Tips: – Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λεμόνι – Μπορούμε να σερβίρουμε και με μαρμελάδα της επιλογής μας
Δίχρωμο τσιζ κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή