Αστροδέντρο με ζύμη κουραμπιέ λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
8-10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα γιορτινά μας, Κεράσματα
Συστατικά : αιγοπρόβειο βούτυρο, ακτινίδιο, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας, κρυσταλλική ζάχαρη, μαργαρίνη, baking powder, σόδα
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Αστροδέντρο με ζύμη κουραμπιέ λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να φτιάξουμε το αστερόδεντρο με ζύμη κουραμπιέ λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας της ΙΟΝ θα χρειαστούμε :
- Ζύμη για κουραμπιέδες
- Λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- Σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Συστατικά
- 50 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
- 120 γρ βούτυρο
- 100 γρ μαργαρίνη μαλακή
- 20 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 γρ αλάτι
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 390 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 γρ baking powder
- 1 γρ σόδα σκόνη
- 80 γρ λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 80 γρ σταγόνες κουβερτούρας
- 400 γρ ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Θα χρειαστούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, αντικολλητικό χαρτί, λαμαρίνα φούρνου, κουπ-ατ αστεράκια σε διαφορετικά μεγέθη, πλάστη.
Μέθοδος
- 1.Τοποθετούμε το αιγοπρόβειο βούτυρο, το βούτυρο, την μαλακή μαργαρίνη, την ζάχαρη άχνη, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και τις κάψουλες βανιλλίνη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό στην γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
- 2.Στην συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα σε μια λεκάνη το μαλακό αλεύρι, το baking powder και την σόδα σκόνη και προσθέτουμε μέσα σε αυτά την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας της ΙΟΝ.
- 3.Αποσύρουμε τα υλικά από το κάδο του μίξερ και τα προσθέτουμε στα στέρεα υλικά της συνταγής μέσα στην λεκάνη. Πλάθουμε με τα χέρια απαλά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μαλακή ζύμη.
- 4.Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη επίπεδα σε πάχος 1 cm περίπου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη.
- 5.Κόβουμε με τα κουπ-ατ αστεράκια σε διαφορετικά μεγέθη και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- 6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες αστεράκια να κρυώσουν.
- 7.Τοποθετούμε τα αστεράκια το ένα πάνω στο άλλο και προσέχουμε να κολλάμε το κάθε κομμάτι με λίγη λευκή σοκολάτα.
- 8.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- 9.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Αστροδέντρο με ζύμη κουραμπιέ λευκή κουβερτούρα και σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή