×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Μους με ΙΟΝ Nucrema, καραμελωμένο τσουρέκι και φράουλες


Μους με ΙΟΝ Nucrema, καραμελωμένο τσουρέκι και φράουλες
Μους με ΙΟΝ Nucrema, καραμελωμένο τσουρέκι και φράουλες
6-7
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Μους με ΙΟΝ Nucrema, καραμελωμένο τσουρέκι και φράουλες

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για τη μους
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500γρ γάλα
  • 50γρ κορν φλάουερ
  • 1 φακελάκι βανιλλίνη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 ½ κσ ION Νucrema
  • Υλικά για το καραμελωμένο τσουρέκι
  • ½ μεγάλο τσουρέκι κομμένο σε φέτες
  • 70γρ βούτυρο λιωμένο
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • Για τη διακόσμηση
  • Φράουλες κομμένες στα 4
  • Πολύχρωμα καραμελάκια
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το μους: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με την βανιλίνη και το κορν φλάουερ ενώ παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη χωρίς όμως να βράσουν.
  • 2.Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα ρίχνουμε αργά και σταθερά την μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κόψει το μείγμα. Ξαναγυρνάμε το μείγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα και σε μέρια φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι αυτό να δέσει.
  • 3.Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις το μείγμα κρυώσει καλά προσθέτουμε την ΙΟΝ Νucrema και βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • 4.Εκτέλεση για το τσουρέκι: Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τις φέτες από το τσουρέκι και τις αλείφουμε ελαφρά με το βούτυρο, με την βοήθεια ενός πινέλου. Τέλος πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε για περίπου 3-6 λεπτά (να πάρουν χρώμα) σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • 5.Για τη διακόσμηση: Μπορούμε να τοποθετήσουμε το γλυκό σε πιάτα (ατομικά) ή να το κάνουμε σε πυρέξ σε στρώσεις (οικογενειακό).
Μους με ΙΟΝ Nucrema, καραμελωμένο τσουρέκι και φράουλες
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta