Βάφλα με κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό σοκολάτας
6
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Κεράσματα
Συστατικά : γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Βάφλα με κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για την βάφλα με κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό σοκολάτας θα χρειαστούμε:
- Έτοιμη βάφλα
- Κουβερτούρα ΙΟΝ
- Παγωτό της αρεσκείας μας (π.χ : παγωτό σοκολάτα)
- Για το ντεκόρ : λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Συστατικά
- Για την έτοιμη βάφλα με κουβερτούρα ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 1 συσκευασία (με 2 ή 4 τεμάχια βάφλα)
- 200 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για το παγωτό θα χρειαστούμε
- 250 ml γάλα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ
- Για το ντεκόρ με λευκή σοκολάτα ΙΟΝ θα χρειαστούμε
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κατσαρόλα, λεκάνη, οικιακή παγωτομηχανή, σύρμα, θερμόμετρο για τρόφιμα, αντικολλητικό χαρτί.
Μέθοδος
- 1.Για την έτοιμη βάφλα με κουβερτούρα ΙΟΝ : Λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε μπεν-μαρί μέχρι την θερμοκρασία των 30 C (μετράμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρο για τρόφιμα) και βουτάμε την έτοιμη βάφλα μέσα στην ρευστή κουβερτούρα ΙΟΝ. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εντελώς.
- 2.Για το παγωτό : Τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη μέσα σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε την λιωμένη μαύρη σοκολάτα μέσα στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλήρως. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς όλο το μείγμα.
- 3.Τοποθετούμε στον παγωμένο κάδο της παγωτομηχανής και αναδεύουμε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή του παγωτού που επιθυμούμε. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- 4.Για το ντεκόρ λευκής κουβερτούρας : Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ.
- 5.Σύνθεση: Χρησιμοποιούμε σαν βάση μια βάφλα με επικάλυψη κουβερτούρας ΙΟΝ. Προσθέτουμε μια μπάλα παγωτό με κουβερτούρα ΙΟΝ και προαιρετικά μια ακόμα βάφλα. Επικαλύπτουμε ή κάνουμε γραμμές κατά βούληση σε μια θερμοκρασία περίπου των 30 C με την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ.
Βάφλα με κουβερτούρα ΙΟΝ και παγωτό σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή