Lamingtons από την Αυστραλία με κουβερτούρα ΙΟΝ και καρύδα!
48
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Κεράσματα
Συστατικά : βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, καρύδα, Κορν φλάουερ, κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, αβγά, βανίλια
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Lamingtons από την Αυστραλία με κουβερτούρα ΙΟΝ και καρύδα!
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το κέικ
- 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ baking powder
- 40 γρ corn flour
- 180 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 βανίλια
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ γάλα με όλα τα λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- Για την επικάλυψη
- 250 ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 200 γρ σοκολάτα ΙΟΝ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 15 γρ βούτυρο
- 125 γρ γάλα ζεστό
- 350 γρ καρύδα τριμμένη
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160.
- 2.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 17Χ27 και από πάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα.
- 3.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- 4.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking το corn flour και τη βανίλια.
- 5.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- 6.Ταυτόχρονα ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα, μόλις απορροφηθούν σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.
- 7.Βάζω το κέικ μου στο προετοιμασμένο ταψάκι και ψήνω στους 160 στον αέρα σε μεσαία σχάρα για 30 λεπτά.
- 8.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψάκι για 5 λεπτά και μετά το βάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
- 9.Χρησιμοποιούμε ένα οδοντωτό μαχαίρι του ψωμιού για να κόψουμε το κέκ μας σε τετράγωνα.
- 10.Για την επικάλυψη: Βάζουμε την καρύδα σε ένα βαθύ πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- 11.Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, με μπεν μαρί.
- 12.Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το γάλα και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- 13.Βουτάμε τα τετραγωνάκια μας μέσα στην σοκολάτα και με δύο πιρούνια τα γυρίζουμε γύρω γύρω ώστε να καλυφθούν τελείως με τη σοκολάτα.
- 14.Μετά τα βουτάμε με τον ίδιο τρόπο στην καρύδα.
- 15.Τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα για να στεγνώσουν για 30 με 60 λεπτά.
Lamingtons από την Αυστραλία με κουβερτούρα ΙΟΝ και καρύδα!
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή