×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με φράουλες και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά


Τάρτα με φράουλες και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά
Τάρτα με φράουλες και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά
8
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με φράουλες και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (το βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. μαργαρίνη σκληρή ή βούτυρο vegan
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Για την κρέμα με σοκολάτα
  • 500 ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο ION
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. στέβια σε υγρή μορφή
  • 2 ½ κ.σ. corn flour
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 170 γρ. σοκολάτα ΙΟΝ Dark χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη σκληρή ή βούτυρο vegan
  • Περίπου 40 μικρές φράουλες
Μέθοδος
  • 1.Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι.
  • 2.Κόβουμε την κρύα μαργαρίνη σε μικρά κυβάκια και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Φροντίζουμε τα χέρια μας να είναι κρύα και τρίβουμε τη μαργαρίνη μαζί με το αλεύρι με τις άκρες των δαχτύλων μας για περίπου 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια μαργαρίνης μέσα στο μείγμα ανακινούμε το μπολ μπρος πίσω και αν υπάρχουν κομμάτια αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια.
  • 3.Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πηρούνι.
  • 4.4. Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. μια μια και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα με το πηρούνι. Αφού η υγρασία έχει κατανεμηθεί σε όλο το μείγμα ενώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας και το κάνουμε μπάλα. Αν υπάρχουν στεγνά κομματάκια το ζυμώνουμε κι άλλο μέχρι να πάει η υγρασία παντού. Αν χρειαστεί το πιτσιλάμε με ελάχιστο κρύο νερό και ζυμώνουμε ξανά.
  • 5.Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ως μία ώρα.
  • 6.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • 7.Χρησιμοποιούμε 8 μικρές φόρμες τάρτας με διάμετρο περίπου 9 εκ. ή μία μεγάλη με διάμετρο 23 εκ. Είναι καλό οι φόρμες να έχουν αποσπώμενη βάση.
  • 8.Ανοίγουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους (ή ένα μεγάλο) λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος από τις φόρμες μας.
  • 9.Μεταφέρουμε το κάθε κομμάτι στην φόρμα προσεκτικά και πιέζουμε τη ζύμη απαλά για να εφαρμόσει καλά στην φόρμα. Με τα δάχτυλα μας αφαιρούμε το περίσσευμα αλλά αφήνουμε να εξέχει λίγο.
  • 10.Τρυπάμε τον πάτο με ένα πηρούνι και τοποθετούμε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού μέσα στη φόρμα. Μέσα βάζουμε κάποιο όσπριο ή ρύζι για να μην σηκωθεί ο πάτος κατά το ψήσιμο.
  • 11.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • 12.Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα όσπρια και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 10 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
  • 13.Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τις τάρτες από τις φόρμες τους.
  • 14.Για την κρέμα με σοκολάτα: Τοποθετούμε το γάλα και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό.
  • 15.Ενώ το γάλα ζεσταίνεται βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, το corn flour, το κακάο, το αλάτι και την στέβια σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε το μπολ σε μία πετσέτα για να μην μετακινείται εύκολα.
  • 16.Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το μισό πολύ αργά στο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς. Προσέχουμε η διαδικασία να είναι αργή για να μην «μαγειρευτεί» το αυγό. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο υπόλοιπο γάλα στο κατσαρολάκι.
  • 17.Το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πιάσει.
  • 18.Μόλις δούμε τις πρώτες φυσαλίδες στην κρέμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  • 19.Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά.
  • 20.Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ ή σε μεγάλο πιάτο και καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την τοποθετούμε στο ψυγειο για να κρυώσει καλά.
  • 21.Για τις τάρτες: Κόβουμε τις φράουλες στη μέση.
  • 22.Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα σοκολάτας μέχρι λίγο κάτω από το χείλος.
  • 23.Τοποθετούμε τις μισές φράουλες από πάνω γύρω, γύρω. Υπολογίζουμε περίπου 5 φράουλες για την κάθε τάρτα.
  • 24.Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα σοκολάτας.
Τάρτα με φράουλες και σοκολάτα ΙΟΝ Dark, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta