New York cheesecake με λευκή κουβερτούρα ΙON
7-8
12'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, Κορν φλάουερ, κρέμα τυριού, χυμός λεμονιού, αβγά, βανίλια, βούτυρο, γιαούρτι, ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
New York cheesecake με λευκή κουβερτούρα ΙON
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 140 γραμ. τυρί κρέμα με όλα τα λιπαρά
- 2 μεγάλα αυγά
- 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
- 135 γραμ. βούτυρο
- 120 γραμ. ζάχαρη
- 10 γραμ. corn flour
- 1 βανίλια
- 1κ.γ χυμό λεμόνι
- 75 γραμ. λευκή κουβερτούρα ΙON
Μέθοδος
- 1.Παίρνουμε ένα ταψάκι 17 cm με αποσπώμενο πάτο. Το τυλίγουμε μέσα έξω με αλουμινόχαρτο. Το αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο.
- 2.Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 βαθμούς.
- 3.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα το βούτυρο και χτυπάμε με φτερό μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
- 4.Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 5.Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
- 6.Προσθέτουμε τη ζάχαρη το corn flour τη βανίλια και το λεμόνι. Λiώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μίγμα. Ομογενοποιούμε.
- 7.Βάζουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ ταψί με βραστό νερό, προσέχουμε να μην πέσει νερό στο μίγμα.
- 8.Ψήνουμε για 2 ώρες μέχρι να πάρει χρώμα στην κορυφή.
- 9.Βάζουμε την φόρμα τον μπεν μαρί αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού ανοίξουμε το δαχτυλίδι της φόρμας. Καλύπτουμε το cake μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
New York cheesecake με λευκή κουβερτούρα ΙON
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή