Brioche με κακάο και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
12
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : μαγιά ξερή, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Brioche με κακάο και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη brioche θα χρειαστούμε
- 325 γρ αλεύρι σκληρό
- 25 γρ αλεύρι μαλακό
- 25 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 150 γρ αυγά (ή 5 τεμάχια αυγά μεσαίου μεγέθους)
- 50 γρ γάλα
- 8 γρ μαγιά ξηρή
- 75 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 γρ αλάτι
- 60 γρ νερό
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 75 γρ βούτυρο λιωμμένο χλιαρό
- 150 γρ ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: 2 τεμάχια μακρόστενες φόρμες του κείκ, κατσαρόλα, μίξερ, γάτζο του μίξερ, κάδο του μίξερ, πινέλο, κόσκινο.
Μέθοδος
- 1.Κοσκινίζουμε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι και το κακάο και το βάζουμε στο κάδο του μίξερ ανακατεύοντας με το γάντζο στην αργή ταχύτητα.
- 2.Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, την ξηρή μαγιά, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και την κάψουλα βανιλλίνη.
- 3.3. Μόλις αρχίσει να γίνεται μια ομοιογενείς ζύμη προσθέτουμε εναλλάξ το λιωμένο χλιαρό βούτυρο (λίγο-λίγο την φορά) και την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα της ΙΟΝ.
- 4.Συνεχίζουμε το πλάσιμο της ζύμης με τον γάντζο στην αργή ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου. Μόλις η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου και συγκεντρώνεται όλη πάνω στο γάντζο του μίξερ σταματάμε να χτυπάμε.
- 5.Τοποθετούμε την ζύμη μέσα σε μια λεκάνη και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 30 λεπτά περίπου.
- 6.Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη για 2 λεπτά με τα χέρια και χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσα κομμάτια των 80 γρ. Πλάθουμε σε μπαλάκια.
- 7.Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.
- 8.Σκεπάζουμε με πετσέτα για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να διπλασιαστεί περίπου σε όγκο).
- 9.Αλείφουμε απαλά την επιφάνεια με αυγό με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 20 λεπτά περίπου.
- 10.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Brioche με κακάο και λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή