Churros donuts με Nucrema ION
10
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : κρυσταλλική ζάχαρη, baking powder, ION Nucrema, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ηλιέλαιο, κανέλα
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Churros donuts με Nucrema ION
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 120 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 15 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ πρέζα αλάτι
- 8 γρ baking powder
- 18 γρ ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 140 γρ γάλα
- 280 γρ Nucrema ΙΟΝ
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζαχαρη κρυσταλλική (για το πασπάλισμα)
- 8 γρ κανέλα
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175.
- 2.Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας.
- 3.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά, ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το λάδι το αυγό τη βανίλια και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ομογενοποιούμε.
- 4.Βάζω 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε φορμάκι. Δεν τα γεμίζω μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσουν.
- 5.Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
- 6.Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- 7.Λιώνουμε το βούτυρο και ένα πινέλο περνάμε τα churro μας.
- 8.Μέσα σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και τα ανακατεύουμε, βουτάμε τα churros μας και τα ρολάρουμε για να πάει παντού η ζάχαρη με την κανέλα .
- 9.Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια λεπτή μύτη και γεμίζουμε τη σακούλα με τη Νucrema.
- 10.Καρφώνουμε τη μύτη στο churro και γεμίζουμε μέχρι να βγει Nucrema από έξω.
Churros donuts με Nucrema ION
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή