Μαλακά Μπισκότα Βουτύρου με Σοκολάτα

20-25
45'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Μαλακά Μπισκότα Βουτύρου με Σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα μπισκότα
- 180 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 gr. βούτυρο
- 130 gr. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- Επιπλέον
- 50 gr. τρούφα ΙΟΝ
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μέθοδος
- 1.Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει ελαφρά ή το κόβουμε σε κυβάκια.
- 2.Χτυπάμε στο μίξερ, στην δυνατή ταχύτητα το βούτυρο μαλακώσει προσθέτουμε την ζάχαρη, συνεχίζουμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε το αβγό.
- 3.Προσθέτουμε το όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπισκότα, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- 4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C και στρώνουμε στο δίσκο ψησίματος αντικολλητικό χαρτί.
- 5.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τρούφα, την ζάχαρη και την κανέλα.
- 6.Με ένα κουταλάκι «κόβουμε» ζύμη και πλάθουμε σε μπαλίτσες (20 gr.) και τις ρολάρουμε στο μείγμα με την τρούφα, τα αραδιάζουμε στον δίσκο ψησίματος αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- 7.Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- 8.Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει ερμητικά.
- 9.Tips: – Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στα μπισκότα 1 κουταλιά της σούπας κακάο ΙΟΝ ώστε να φτιάξουμε τα τέλεια σοκολατένια μπισκότα! – Αντί για τρούφα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σταγόνες σοκολάτας.
Μαλακά Μπισκότα Βουτύρου με Σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή