Kρέμα με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα και μους μάνγκο

4
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Παγωμένα & Δροσερά, Κεράσματα
Συστατικά : ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα, αβγά, κρυσταλλική ζάχαρη, μάνγκο, φυτική κρέμα γάλακτος
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Kρέμα με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα και μους μάνγκο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την μους μάνγκο
- 200 ml κρέμα γάλακτος φυτική
- 1 ώριμο μάνγκο
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Για την κρέμα ΙΟΝ Patisserie Λευκής κουβερτούρας
- 3 κροκούς αυγού
- 260 γρ. κρεμά γάλακτος φυτική
- 220 γρ. ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα
Μέθοδος
- 1.Για την κρέμα: Κόβουμε την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ σε μικρά κομμάτια.
- 2.Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά.
- 3.Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κροκούς με το σύρμα χειρός
- 4.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στους κροκούς σταδιακά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 5.Αδειάζουμε το μείγμα με τους κροκούς μέσα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη το μείγμα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.
- 6.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ με την λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- 7.Στην συνέχεια μοιράζουμε σε γυάλινα μπολάκια την κρέμα και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
- 8.Για την μους: Καθαρίζουμε τα µάνγκο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- 9.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη µε το σύρμα στο µίξερ, σε παχύρρευστη µορφή.
- 10.Τέλος ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- 11.Αδειάζουμε την μους μάνγκο πάνω από την λευκή κρέμα σοκολάτας και παγώνουμε για 1 ώρα.
Kρέμα με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα και μους μάνγκο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή