Αχλάδι ποσέ με σάλτσα σοκολάτας απο κακάο ΙΟΝ

2
35'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Αχλάδι ποσέ με σάλτσα σοκολάτας απο κακάο ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 2 αχλάδια
- 410 γρ νερό
- 1 βανίλια
- 1 στικ κανέλα
- ½ πρέζα μοσχοκάρυδο
- Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 25 γρ ζάχαρη
- 10 γρ κακάο ΙΟΝ
- 10 γρ κορν φλάουερ
- ½ πρέζα κανέλα σκόνη
- 6-12 κ.σ γάλα
Μέθοδος
- 1.Εκτέλεση για τα αχλάδια: Αφαιρούμε τα εσωτερικά σπόρια του αχλαδιού και αφήνουμε το κοτσάνι ανέπαφο. Καθαρίζουμε το αχλάδι και κόβουμε μια ροδέλα στο κάτω μέρος έτσι ώστε το αχλάδι να μπορεί σταθεί όρθιο χωρίς να πέφτει.
- 2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μέσα τα αχλάδια όρθια. Προσθέτουμε το νερό, την κανέλα το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, φέρνουμε σε βρασμό, αμέσως μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να γίνουν τρυφερά.
- 3.Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο πάνω σε χαρτί.
- 4.Εκτέλεση για τη σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη το κακάο, το κορν φλάουερ και την κανέλα,σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Φτιάξτε τη σάλτσα a la minute, την ώρα δηλαδή που θα σερβίρεται ,διαφορετικά θα σας πήξει πολύ, εάν γίνει αυτό αραιώστε πάλι με γάλα.
- 5.Συναρμολόγηση: Βάζουμε στο πιάτο μια κουταλιά σάλτσα. Τοποθετούμε πάνω το αχλάδι. Με ένα κουτάλι το περιχύνουμε με σάλτσα, πασπαλίζουμε προεραιτικά με τριμμένη καρυδόψυχα και τριμμένη σοκολάτα.
Αχλάδι ποσέ με σάλτσα σοκολάτας απο κακάο ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή