×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Νηστίσιμα Cake Pops με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο


Νηστίσιμα Cake Pops με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο

Νηστίσιμα Cake Pops με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 230 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 20 γρ χυμό λεμονιού
  • 50 γρ νερό
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 τεμάχιο πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 τεμάχιο κάψουλα βανιλλίνη
  • 380 γρ αλεύρι μαλακό
  • 20 γρ corn flour
  • 5 γρ σόδα σκόνη
  • 5 γρ baking powder
  • 3 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 γρ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • Για το μίγμα των cake pops θα χρειαστούμε
  • 300 γρ βανίλια υποβρύχιο (έτοιμο)
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε:Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 400 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
  • 100 γρ σταγόνες κλασσική μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, φόρμα του κέικ, θερμόμετρο για τρόφιμα, stick για cake pop.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι, το νερό, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανιλλίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά μεταξύ τους.
  • 2.Στην συνέχεια προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το corn flour (κοσκινισμένα), την σόδα, το baking powder, την κανέλα σκόνη, το γαρύφαλλο σκόνη και το μοσχοκάρυδο σκόνη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Σερβίρουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ μέχρι τα ¾ του ύψους της φόρμας και ψήνουμε στους 180 C για 45 – 50 λεπτά περίπου.
  • 4.Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • 5.Τρίβουμε το νηστίσιμο κέικ και το αφήνουμε για 3 ώρες να στεγνώσει ελαφρώς.
  • 6.Ζεσταίνουμε το fondant (δηλαδή την βανίλια υποβρύχιο) ελαφρώς έτσι ώστε να γίνει ρευστό.
  • 7.Τοποθετούμε το τριμμένο νηστίσιμο κέικ μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ρευστό χλιαρό fondant (βανίλια υποβρύχιο). Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη μάζα.
  • 8.Πλάθουμε με τα χέρια μας σε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε σε κάθε ένα από αυτά, από ένα stick. Tα αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
  • 9.Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ, αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να φτάσει τους 30 C (μετράμε την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).
  • 10.Βουτάμε τα cake pops στην μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ και βάζουμε από πάνω σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ ή κατά βούληση ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και ελαφρώς καβουρδισμένους.
  • 11.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Νηστίσιμα Cake Pops με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta