Κέζε Κούχεν (Kaesekuchen)

20
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, Κορν φλάουερ, αβγά, κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι, λεμόνι, αμύγδαλα, χυμός λεμονιού, ανθότυρο, άχνη ζάχαρη, βανιλλίνη, βούτυρο, γάλα, γιαούρτι
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Κέζε Κούχεν (Kaesekuchen)

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Για να παρασκευάσουμε το Κέζε Κούχεν θα χρειαστούμε :
- Μια ζύμη πάστα φλώρα
- Την γέμιση με γιαούρτι και ανθότυρο
Συστατικά
- Για να παρασκευάσουμε την ζύμη πάστα φλώρα θα χρειαστούμε
- 300 γρ βούτυρο
- 160 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ αβγά
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 400 γρ αλεύρι μαλακό
- 100 γρ αμύγδαλο άσπρο ανάλατο πούδρα
- Για να παρασκευάσουμε την γέμιση με γιαούρτι και ανθότυρο θα χρειαστούμε
- 150 γρ αβγά (ή 3 τεμάχια)
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 400 γρ ανθότυρο
- 25 γρ corn flour
- 125 γρ γάλα
- 40 γρ χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 τεμάχιο λεμόνι
- 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ λιωμένη
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: μίξερ, σύρμα του μίξερ, ταψάκι ή φόρμα για το φούρνο, σύρμα, λεκάνη.
Μέθοδος
- 1.Για την ζύμη πάστα φλώρα : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανιλλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- 2.Στο τέλος αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το αμύγδαλο πούδρα ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μεμβράνη.
- 3.Τέλος παίρνουμε το ταψάκι ή την φόρμα για τον φούρνο της αρεσκείας μας και απλώνουμε την ζύμη σε πάχος 1 cm περίπου. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνειά τους για να φουσκώσουν ομοιόμορφα.
- 4.Προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10 λεπτά περίπου. Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε την γέμιση με το γιαούρτι και το ανθότυρο που ακολουθεί.
- 5.Για την γέμιση με γιαούρτι και ανθότυρο : Τοποθετούμε μέσα στο κάδο του μίξερ τα αβγά και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα στην γρήγορη ταχύτητα έτσι ώστε να διογκωθούν πολύ καλά.
- 6.Μαλακώνουμε το ανθότυρο έτσι ώστε να γίνει σχεδόν αλοιφή και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι με ένα σύρμα. Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε το περιεχόμενο (αβγά + ζάχαρη) μέσα σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το γιαούρτι με το ανθότυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν όλα πολύ καλά.
- 7.Διαλύουμε σε μια άλλη λεκάνη το corn flower μέσα στο κρύο γάλα και το προσθέτουμε μέσα στα υλικά της πρώτης λεκάνης. Ανακατεύουμε με σύρμα και ομογενοποιούμε.
- 8.Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 9.Χωρίζουμε τα 200 γρ από την γέμιση και προσθέτουμε 150 γρ λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σύρμα και ομογενοποιούμε.
- 10.Ρίχνουμε την λευκή γέμιση μέσα στην φόρμα με την προψημένη ζύμη και στην επιφάνεια προσθέτουμε λίγη από την σκούρα γέμιση φτιάχνοντας με ένα μαχαιράκι διάφορα σχέδια.
- 11.Ψήνουμε στους 180 C για 20 – 25 λεπτά περίπου.
- 12.Αφήνουμε το κέζε κούχεν να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Κέζε Κούχεν (Kaesekuchen)
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή