Σοκολατένιο κέικ με γεύση καφέ, σκέτη μαγεία!

10
120'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια, Πρωϊνό/ Brunch
Συστατικά : baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανίλια, βούτυρο, γάλα, ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Σταγόνες Κουβερτούρας
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Σοκολατένιο κέικ με γεύση καφέ, σκέτη μαγεία!

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 10 γρ βούτυρο λιωμένο για να βουτυρώσουμε το ταψί.
- 360 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 185 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
- 2 κγ baking soda
- 50 γρ baking powder
- 1 κγ αλάτι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι δυνατό μαύρο καφέ
- 220 γρ γάλα
- 125 γρ ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- Για την επικάλυψη
- 450 γρ σταγόνες κουβερτούρα ΙON
- 320 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ βούτυρο
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- 2.Βουτυρώνουμε την φόρμα.
- 3.Στο μπoλ του μίξερ χτυπάμε μαζί την ζάχαρη το αλεύρι,το κακάο τη σόδα το baking powder και το αλάτι.
- 4.Προσθέτουμε τα αυγά,το γάλα τον καφέ το λάδι και τη βανίλια.
- 5.Χτυπάμε στο mixer για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
- 6.Βάζουμε το μείγμα μας μέσα στο σκεύος μας.
- 7.Ψήνουμε 30-35 λεπτά και τρυπάμε με μαχαίρι εάν το μαχαίρι βγει καθαρό σταματάμε το ψήσιμο αλλιώς συνεχίζουμε και ξαναδοκιμάζουμε .
- 8.Το αφήνουμε μέσα στη φόρμα να κρυώσει 10 λεπτά και μετά το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως .
- 9.Το κέικ θα πρέπει να είναι τελείως κρύο για να βάλουμε πάνω την επικάλυψη.
- 10.Για την επικάλυψη: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.
- 11.Προσθέτουμε το μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
- 12.Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
- 13.Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου ώστε να μπορούμε να αλείφουμε το κέικ .
- 14.Συναρμολόγηση: Κόβουμε το κέικ στη μέση και το αλείφουμε με την επικάλυψη .
- 15.Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στον άλλο και με μια σπάτουλα αλείφουμε το κέικ με την υπόλοιπη επικάλυψη.
- 16.Μπορούμε να κάνουμε κορυφές στη σοκολάτα χρησιμοποιώντας την σπάτουλα.
Σοκολατένιο κέικ με γεύση καφέ, σκέτη μαγεία!
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή