Tάρτα φράουλα με κρέμα λευκής σοκολάτας αμυγδάλου ΙΟΝ

8
50'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Κέικ, τάρτες & τσουρέκια
Συστατικά : βανίλια, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, ζελέ, ΙΟΝ Αμυγδάλου Λευκή, Κορν φλάουερ, λεμόνι, αβγά, φράουλες, αλάτι, αλεύρι
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Tάρτα φράουλα με κρέμα λευκής σοκολάτας αμυγδάλου ΙΟΝ

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 250 γρ αλεύρι μαλακό
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ αλάτι
- 10 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 12 γρ γάλα
- Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 120 γρ λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 80 γρ κορν φλάουερ
- 1 βανίλια σκόνη
- 3 αυγά
- 50 γρ βούτυρο
- Για το γαρνίρισμα
- 300 γρ φράουλες
- 300 γρ ζελέ ουδέτερο
Μέθοδος
- 1.Για την ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, τέλος προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- 2.Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- 3.Ανοίγουμε σε φύλλο µε χοντρό πλάστη είτε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
- 4.Με τη βοήθεια του πλάστη ανασηκώνουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε μικρά ταρτακια. Την καθίζουμε σωστά στις γωνίες και φροντίζουμε να έχει αρκετή ζύμη στα τοιχώματα.
- 5.Τρυπάμε καλά το φύλλο στα τάρτακια. Γεμίζουμε μέχρι το χείλος με όσπρια (κατά προτίμηση γίγαντες η ρεβίθια) αφού πρώτα έχουμε προσθέσει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε καλά προθερµασµένο φούρνο στους 180 C για 20΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα µε τα όσπρια. Ψήνουμε ξανά τα τάρτακια για 10 λεπτά, να ροδίσει καλά.
- 6.Για την κρέμα: Λιώνουμε την την λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ σε μπεν μαρί. Την αφήνουμε στην άκρη.
- 7.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια και τα αυγά σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ζεσταθεί.
- 8.Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- 9.Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ.
- 10.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- 11.Μόλις κρυώσει γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρεμά λευκής σοκολάτα και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες. Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τις φράουλες για να γυαλίσουν.
Tάρτα φράουλα με κρέμα λευκής σοκολάτας αμυγδάλου ΙΟΝ
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή