Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα
12
55'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αλάτι, αλεύρι, βανιλλίνη, βούτυρο, ζαχαρούχο γάλα, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κανέλα, μοσχοκάρυδο, πορτοκάλι, baking powder, αβγά
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το κέικ κανέλας
- 220 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (455 gr.)
- 1 πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 50 gr. βούτυρο
- 50 ml. ζεστό νερό
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας
- 200 gr. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- Κανέλα
Μέθοδος
- 1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι.
- 2.Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το ζαχαρούχο, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και την βανίλια.
- 3.Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το βούτυρο και το χυμό του πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- 4.Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- 5.Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 C.
- 6.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 7.Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί και περιχύνουμε το κέικ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
- 8.Tips: – Μπορούμε αντί για λευκή σοκολάτα να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα.
Κέικ με Ζαχαρούχο Γάλα και Κανέλα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή