Εύκολα vegan σοκολατένια cupcakes
12
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : καφέ ζάχαρη, λιναρόσπορος, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, μαγειρική σόδα, αλάτι, μαργαρίνη, αλεύρι, ξύδι λευκό, άχνη ζάχαρη, φυτικό λάδι, βανίλια, βούτυρο vegan, γάλα αμυγδάλου, ζάχαρη, ΙΟΝ Κακάο
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Εύκολα vegan σοκολατένια cupcakes
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για τα cupcakes
- 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40 γρ. ΙΟΝ κακάο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 250 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 80 ml λάδι φυτικό
- 1 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
- 3 κ.σ. βραστό νερό
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι
- Για το frosting
- 180 γρ. βούτυρο vegan ή μαργαρίνη
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη
- 50 γρ. ΙΟΝ κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μία πρέζα αλάτι
- 6 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- Για τη διακόσμηση
- Ξύσμα ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε τον λιναρόσπορο και το βραστό νερό και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
- 2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και σε δύο φόρμες των για muffins βάζουμε 12 χάρτινες θήκες για muffins.
- 3.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- 4.Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, τον λιναρόσπορο και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- 5.Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες.
- 6.Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
- 7.Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μεταφέρουμε τα cupcakes σε μία σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
- 8.Με μίξερ χειρός χτυπάμε το vegan βούτυρο να αφρατέψει και αργά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα αμυγδάλου.
- 9.Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τη μύτη αστέρι και στολίζουμε τα cupcakes όταν έχουν κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.
Εύκολα vegan σοκολατένια cupcakes
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή