Κέικ με Καρπούζι

12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Κέικ με Καρπούζι

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 170 g. ψίχα καρπουζιού
- 100 g. ζάχαρη
- 30 g. μέλι
- 2 αυγά
- 180 ml. σπορέλαιο
- 185 g. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 g. καρύδι χοντροκομμένο
- 50 g. μαύρη σταφίδα
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο ΙΟΝ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μέθοδος
- 1.Πολτοποιούμε το καρπούζι και το περνάμε από σίτα ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά.
- 2.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τ΄αυγά με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- 3.Μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ψησίματος κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 περίπου λεπτά
- 4.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
- 5.Tips: – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο αντί για σπορέλαιο περίπου 120 ml.
Κέικ με Καρπούζι
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή