Κετογονικό ρολό σοκολάτας

10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπάρες & σνακ, Παγωμένα & Δροσερά
Συστατικά : ερυθριτόλη, ΙΟΝ Κακάο, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, baking powder, στέβια, αβγά, ψύλλιο, αλεύρι αμυγδάλου, βανίλια, βούτυρο, γάλα καρύδας, γιαούρτι
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Κετογονικό ρολό σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για το ρολό
- 120 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 15 γρ. ψύλλιο
- 25 γρ. ΙΟΝ Kακάο
- 45 γρ. ερυθριτόλη ή στέβια σε σκόνη
- 1 κ.γ. baking powder
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3 μεγάλα αυγά
- 60 γρ. γιαούρτι
- 75 γρ. γάλα καρύδας
- Για την κρέμα
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- 45 γρ. ερυθριτόλη ή στέβια σε σκόνη
- ½ κ.γ. στέβια υγρή
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος
- 1.Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το ψύλλιο, το baking powder και την ερυθριτόλη.
- 2.Ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε λίγο ακόμη.
- 3.Αφήνουμε το μείγμα για 10 περίπου λεπτά για να σφίξει το μείγμα ενώ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- 4.Στρώνουμε ένα silpat ή αντικολλητικό χαρτί διαστάσεων περίπου 40 x 25 εκ. σε ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε το μείγμα.
- 5.Ψήνουμε για 12-14 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Το ρολό δεν θα πρέπει να παραψηθεί γιατί θα σπάσει όταν προσπαθήσουμε να το τυλίξουμε.
- 6.Αφαιρούμε το ρολό από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- 7.Χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, την ερυθριτόλη, τη στέβια και τη βανίλια με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθούν. Με μία σπάτουλα αναμιγνύουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
- 8.Απλώνουμε στο κρύο ρολό και τυλίγουμε προσεκτικά όσο πιο σφιχτά μπορούμε.
- 9.Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Κετογονικό ρολό σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή