Cheesecake με μέλι
5
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ζελατίνη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Λευκή, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, λεμόνι, μπισκότα digestive
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Cheesecake με μέλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 250γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
- 120γρ. βούτυρο αγελαδινό
- Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300 γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 φύλλα ζελατίνης
- Για την επικάλυψη
- Μέλι
- Αμύγδαλα
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν.
- 2.Για τη βάση τρίβουμε στο μπλέντερ ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- 3.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
- 4.Ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- 5.Σε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
- 6.Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
- 7.Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- 8.Προσθέτουμε στο μείγμα τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψουμε καλά , και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 9.Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και την προσθέτουμε και αυτή στο στο μείγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
- 10.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- 11.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο την φόρμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
- 12.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν για λίγο τα αμύγδαλα για να μπορέσουμε να βγάλουμε την φλούδα.
- 13.Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε στον φούρνο σε ένα ταψάκι.
- 14.Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε και τα περνάμε από ένα πολυκοπτικό.
- 15.Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνεια με το μέλι και τα τριμμένα αμύγδαλα.
- 16.Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε.
Cheesecake με μέλι
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή