×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION


Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION
Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION
10
50'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 150 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
  • 50 γρ γάλα 0% λιπαρά
  • 200 γρ γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ νερό
  • 60 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 150 γρ αυγά (ή 3 τεμάχια αυγά)
  • 40 γρ κρόκοι αυγών ( ή οι κρόκοι από 2 τεμάχια αυγά)
  • 40 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ patisserie
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον : σύρμα, μαρίζ, κατσαρόλα, σήτα, φορμάκια για κρέμα καραμελέ, μεμβράνη.
Μέθοδος
  • 1.Τοποθετούμε όλα τα είδη γάλακτος, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια, μέσα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • 2.Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα αυγά, τους κρόκους και την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα δύο υλικά μεταξύ τους.
  • 3.Μόλις ζεσταθεί το πρώτο μίγμα μέσα στην κατσαρόλα (χωρίς να βράσει), το προσθέτουμε μέσα στα υλικά της λεκάνης λίγο-λίγο τη φορά, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ανακάτεμα με το σύρμα.
  • 4.Άμεσα προσθέτουμε τη λιωμένη σε μπεν μαρί μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και ομογενοποιούμε.
  • 5.Περνάμε όλο το μίγμα από σήτα ρίχνοντάς το σε μια λεκάνη. Προαιρετικά αν θέλουμε λιώνουμε ζάχαρη λευκή κρυσταλλική σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά κάνουμε μια σκουρόχρωμη καραμέλα με την οποία γεμίζουμε τον πάτο από τα φορμάκια καραμελέ. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά.
  • 6.Σερβίρουμε στα φορμάκια την κρέμα καραμελέ με μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ μέχρι 1 cm από το ύψος της φόρμας.
  • 7.Τοποθετούμε τα φορμάκια καραμελέ σε ταψί που έχει κρύο νερό μέχρι την μέση της φόρμας (δηλαδή τα ψήνουμε φτιάχνοντας ένα μπεν μαρί).
  • 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 – 50 λεπτά περίπου.
  • 9.Με την έξοδο από το φούρνο τα βγάζουμε από το μπεν-μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • 10.Τοποθετούμε για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη.
  • 11.Ξεφορμάρουμε την κρέμα καραμελέ μαύρης σοκολάτας κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τοποθετώντας για 15 δευτερόλεπτα την κάθε φόρμα, σε ζεστό μπεν-μαρί.
  • 12.Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα της αρεσκείας μας. Προαιρετικά προσθέτουμε στην επιφάνεια τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ.
Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta