×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κέικ με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο, Nucrema ION και λευκή ζαχαρόπαστα


Κέικ με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο, Nucrema ION και λευκή ζαχαρόπαστα
Κέικ με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο, Nucrema ION και λευκή ζαχαρόπαστα
6
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κέικ με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο, Nucrema ION και λευκή ζαχαρόπαστα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Για το κέικ με κουβερτούρα με 72% κακάο, Νucrema ΙΟΝ και λευκή ζαχαρόπαστα θα χρειαστούμε:

  1. Να φτιάξουμε το κέικ με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
  2. Nucrema ΙΟΝ για την γέμιση
  3. Ζαχαρόπαστα (έτοιμη για το ντεκόρ)
Συστατικά
  • Για το κέικ με σοκολάτα κουβερτούρα 72% ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • 75 γρ βούτυρο
  • 75 γρ μαργαρίνη μαλακή
  • 75 γρ γάλα
  • 65 γρ αλεύρι μαλακό
  • 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γρ σόδα
  • 50 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
  • 160 γρ ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ αυγά (1 τεμάχιο)
  • 20 γρ κρόκο αυγού (ο κρόκος από 1 αυγό)
  • 1 δόση βανιλλίνη
  • 75 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • Για την γέμιση θα χρειαστούμε
  • 300 γρ Νucrema ΙΟΝ
  • Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
  • 400 γρ ζαχαρόπαστα λευκή (έτοιμη)
  • Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, λεκάνη, φόρμα, πλάστη.
Μέθοδος
  • 1.Για το κέικ με σοκολάτα κουβερτούρα 72% ΙΟΝ: Τοποθετούμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) και την σοκολάτα κουβερτούρα 72% ΙΟΝ (λιωμένη) ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • 2.Τοποθετούμε το αλεύρι μαλακό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένα), τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη σε μια λεκάνη.
  • 3.Προσθέτουμε στη λεκάνη το αυγό, τον κρόκο, τη βανιλλίνη και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα από το κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση των υλικών.
  • 4.Αδειάζουμε το μίγμα σε σεμιζαρισμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Cγια 40 με 45 λεπτά περίπου.
  • 5.Για την γέμιση: Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε για 30 λεπτά το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Τυλίγουμε με αντικολλητική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ημέρα. Την επόμενη ημέρα κόβουμε εγκάρσια το κέικ σε 2 ισοπαχή μέρη. Τοποθετούμε στο ένα μέρος του κέικ, την μισή ποσότητα της Νucrema ION, από την συνταγή. Τοποθετούμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία προσθέτοντας την υπόλοιπη ποσότητα από την Νucrema και σκεπάζουμε με το κέικ. Επανατοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου.
  • 6.Προαιρετικά εάν θέλουμε καλύπτουμε με Νucrema περιμετρικά και στην επιφάνεια και τοποθετούμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • 7.Για το ντεκόρ: Πλάθουμε την λευκή ζαχαρόπαστα με τα χέρια μας έτσι ώστε να μαλακώσει και την ανοίγουμε με ένα πλάστη επίπεδα σε πάχος 1,5 cm περίπου. Σκεπάζουμε όλο το παγωμένο κέικ με την ζαχαρόπαστα έτσι ώστε να εφάπτεται πλήρως με το κέικ.
  • 8.Τέλος μεριδοποιούμε και σερβίρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας.
Κέικ με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο, Nucrema ION και λευκή ζαχαρόπαστα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta