Muffins σοκολάτας με τζίντζερ
12
25'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ζάχαρη, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, μαργαρίνη, τζίντζερ, baking powder, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βούτυρο
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Muffins σοκολάτας με τζίντζερ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 30 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 αβγό
- 80 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 2 γρ. αλάτι
- 150γρ. τζίντζερ γλασέ
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C .
- 2.Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
- 3.Βάζουμε σε ένα μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει.
- 4.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 5.Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
- 6.Τέλος προσθέτουμε το τζίντζερ γλασέ και ανακατεύουμε απαλά.
- 7.Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ατομικές φόρμες σιλικόνης για μάφινς.
- 8.Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Muffins σοκολάτας με τζίντζερ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή