Κέικ γιαουρτιού με γλάσο

6
15'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Κέικ γιαουρτιού με γλάσο

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την ζύμη
- 360γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 230ml ελαιόλαδο
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 450γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για το γλάσο
- 120γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- Χρωματιστή τρούφα για διακόσμηση
Μέθοδος
- 1.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- 2.Σε ένα μπoλ, χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- 3.Προσθέτουμε σε τρεις δόσεις εναλλάξ τη μαρέγκα και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα σιλικόνης, 26-28 νούμερο.
- 4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Αφήνουμε να μείνει στη φόρμα για κανένα δεκάλεπτο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- 5.Για το γλάσο, βάζουμε σε μπoλ την άχνη και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε το γλάσο προσθέτουμε μια μια κουταλιά νερό.
- 6.Καλύπτουμε το κέικ μας με το γλάσο και σερβίρουμε. Προαιρετικά διακοσμούμε με χρωματιστή τρούφα.
Κέικ γιαουρτιού με γλάσο
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή