Cheesecake Σοκολάτας

10
60'
Χρόνος εκτέλεσης
4/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, κρέμα τυριού, μπισκότα Oreo, αβγά, αλάτι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βανιλλίνη, βούτυρο, γιαούρτι
Σχετικά με το Σεφ :
Εύα Μονοχάρη
Cheesecake Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 150 gr. μπισκότα Oreo
- 80 gr. βούτυρο
- Για το cheesecake
- 200 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
- 300 gr. τυρί κρέμα
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 120 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 gr. ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φασόλι βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνης
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
- 2.Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, ανακατεύουμε καλά και κάνουμε καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας με έλασμα 22-24 εκατοστών. Τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο.
- 3.Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια καλή βράση, αποσύρουμε από την φωτιά την κρέμα, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- 4.Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- 5.Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά το τυρί κρέμα με την άχνη, προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και τα αβγά, ένα κάθε φορά.
- 6.Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε με σύρμα το μείγμα σοκολάτας.
- 7.Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε στους 180ο C για 20 λεπτά και συνεχίζουμε στους 160 για ακόμη 30 λεπτά.
- 8.Μόλις ψηθεί το cheesecake το αφήνουμε 3 ώρες να κρυώσει εκτός ψυγείου, σερβίρεται κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- 9.Μπορείτε να το σερβίρετε με μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα, καραμέλα ή σκέτο.
- 10.Tips: – Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπισκότα digestive.
Cheesecake Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή