Γλυκιά Πίτσα Light
8
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ, Εύκολα & απλά
Συστατικά : ξηροί καρποί, φρούτα, αλάτι, αλεύρι, αλεύρι ολικής άλεσης, νερό, ΙΟΝ Κακάο, ION Nucrema 30% λιγότερη ζάχαρη, μαγιά ξερή, μέλι
Σχετικά με το Σεφ :
Δημήτρης Μακρυνιώτης
Ημερομηνία Δημοσίευσης:
20 Οκτωβρίου, 2021
Γλυκιά Πίτσα Light
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Υλικά για το ζυμάρι
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
- 40 γρ. μέλι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 240 ml. χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- ΙΟΝ NUCREMA 30% λιγότερη ζάχαρη
- Φρούτα
- Ξηρούς καρπούς
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το μέλι, την μαγιά και 2-3 κ.σ αλεύρι.
- Έπειτα, τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να δουλέψει η μαγιά.
- Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
- Αμέσως μετά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος και στο πάχος που επιθυμούμε.
- Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 220 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά (μπορούμε αν θέλουμε να ψήσουμε και τα δυο ζυμάρια μας, ταυτόχρονα, σε ξεχωριστά βέβαια ταψιά).
- Όταν η βάση της πίτσας μας ψηθεί και ενώ είναι ακόμα ζεστή, απλώνουμε από πάνω την NUCREMA και γαρνίρουμε με όποιο υλικό επιθυμούμε.
Γλυκιά Πίτσα Light
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή