Mug Cake με ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική

1-2
5'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ηλιέλαιο, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική, καφέ ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, baking powder, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αλάτι, αλεύρι, βανιλλίνη, γάλα
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Mug Cake με ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 70 γρ αλεύρι μαλακό
- 20 γρ ΙΟΝ Κακάο σκόνη
- 2 γρ baking powder
- 50 γρ ζάχαρη καστανή
- 1 γρ αλάτι
- 50 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
- 20 γρ κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 30 γρ ηλιέλαιο
- Για γέμιση θα χρειαστούμε
- 25 γρ ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμ
- 30 γρ ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: 1 τεμάχιο κούπα (μεγάλη), σήτα ή κόσκινο, λεκάνη, σύρμα, φούρνο μικροκυμάτων.
Μέθοδος
- 1.Μέσα σε μια λεκάνη προσθέτουμε τα στερεά της συνταγής δηλαδή το μαλακό αλεύρι, το κακάο ΙΟΝ και το baking powder τα οποία πρέπει να είναι κοσκινισμένα.
- 2.Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, την ζωική κρέμα γάλακτος, την βανιλλίνη και το ηλιέλαιο.
- 3.Μόλις ομογενοποιηθούν πλήρως γεμίζουμε μια συμβατική κούπα (μεγάλη) μέχρι περίπου το 1/4 του ύψους της. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο της ποσότητας από το μίγμα του κέικ, μέχρι την μέση του ύψους της κούπας.
- 4.Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων και “ψήνουμε” στα 950 watt για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα.
- 5.Μετά το ψήσιμο προσθέτουμε στην επιφάνεια ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική από πάνω για ντεκόρ αλλά και για να τονίσουμε την γεύση της σοκολάτας.
- 6.Σημείωση: Όπως σε όλους τους φούρνους, έτσι και στον φούρνο μικροκυμάτων, ο χρόνος μπορεί που χρειάζεται για να “ψηθεί” το ιδιαίτερο αυτό κέικ, μπορεί να είναι διαφορετικός. Έτσι θα πρέπει να κοιτάξουμε αν είναι αρκετός ή χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα επιπλέον (π.χ 10 δευτερόλεπτα). Το κέικ είναι έτοιμο όταν έχει φουσκώσει μέχρι περίπου το χείλος της κούπας και όταν το δοκιμάζουμε πρέπει να έχει σπογγώδες δομή και ταυτόχρονα μαλακή και ελαφρώς νοτισμένη υφή. Αν θέλουμε να μοιράσουμε το μίγμα σε 2 τεμάχια κούπες (μικρότερου μεγέθους) τότε η διαδικασία παραμένει ή ίδια καθώς και τα wattτου φούρνου, αλλάζει όμως ο χρόνος <<ψησίματος>> στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν περίπου 50 – 60 δευτερόλεπτα.
Mug Cake με ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Σοκολάτα Τρούφα κλασική
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή