





Γιγάντιο Pancake φούρνου

Προσθήκη
στα αγαπημένα
- 440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 ml γάλα πλήρες
- 180 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 4 μεσαία αυγά
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, το βούτυρο μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην κάψει.
Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια και το μείγμα που ετοιμάσαμε στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό τάψι διαμέτρου 24 εκατοστών που πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Όταν το pancake ψηθεί και ενώ είναι ακόμα καυτό, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, έπειτα αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί που είχαμε από πριν τοποθετήσει και απλώνουμε πάνω του όση ποσότητα επιθυμούμε από την πραλίνα φουντουκιού.
Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα ή ότι άλλο επιθυμούμε.

Προσθήκη
στα αγαπημένα




