×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες


Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες
Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες
12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη βάση
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 60 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 1 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. ερυθριτόλη σε σκόνη
  • 2 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. γάλα ή γάλα φυτικό
  • Για την κρέμα τυριού
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 160 γρ. ερυθριτόλη (ή στέβια και ερυθριτόλη ή άλλο υποκατάστατο της αρεσκείας σας) σε σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Για τη σως σοκολάτας
  • 180 γρ. ΙΟΝ Dark κλασική με στέβια
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος
  • 1.Για τη βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
  • 2.Βουτυρώνουμε τον πάτο και τις πλευρές μιας αποσπώμενης φόρμας 22- 24 εκ.
  • 3.Κοσκινίζουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το αλεύρι καρύδας και το baking powder σε ένα μπωλ.
  • 4.Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την ερυθριτόλη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • 5.Προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • 6.Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι το κέντρο της φόρμας να έχει σταθεροποιηθεί και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
  • 7.Για την κρέμα τυριού: Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 C.
  • 8.Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί με το εκχύλισμα βανίλιας και την ερυθριτόλη μέχρι να αφρατέψει.
  • 9.Σε μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε στο μείγμα τυριού.
  • 10.Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • 11.Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • 12.Για τη σως σοκολάτας: Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει.
  • 13.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • 14.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  • 15.Περιχύνουμε το cheesecake με τη σως και σερβίρουμε.
Cheesecake με χαμηλούς υδατάνθρακες
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta