Fudge με ION Nucrema

8-10
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : ION Nucrema, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βανιλλίνη, βούτυρο, κρυσταλλική ζάχαρη, φουντούκια
Σχετικά με το Σεφ :
Μιχάλης Σαράβας
Fudge με ION Nucrema

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 65 γρ ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ αυγά (δηλαδή 2 τεμάχια)
- 130 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 2 γρ αλάτι
- 150 γρ αλεύρι μαλακό
- 150 γρ ION Νucrema
- Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
- 100 γρ ΙΟΝ Νucrema
- 100 γρ φουντούκια χοντροαλεσμένα
- Θα χρειαστούμε επιπλέον: κάδος του μίξερ, σύρμα του μίξερ, κατσαρόλα, λεκάνη, ταψάκι φούρνου, αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, μαρίζ.
Μέθοδος
- 1.Για το Fudge : Τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη και σε μπέν-μαρί την μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- 2.Μέσα στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα αυγά, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, την βανιλλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο.
- 3.Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα λιωμένα υλικά του μπεν-μαρί (σοκολάτα και βούτυρο) μέσα στο κάδο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους.
- 4.Προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι και το αλάτι συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ.
- 5.Τέλος προσθέτουμε την ΙΟΝ Νucrema και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
- 6.Βάζουμε το μίγμα του Fudge μέσα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 λεπτά περίπου. Με την έξοδο από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε.
- 7.7. Για το ντεκόρ: Σε σκεύος της αρεσκείας μας τοποθετούμε το Fudge, απλώνουμε στην επιφάνεια του ION Νucrema, χοντροσπάμε τα φουντούκια και τα τοποθετούμε από πάνω.
Fudge με ION Nucrema
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή