Kανταΐφι με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream

12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τα παραδοσιακά, Κεράσματα
Συστατικά : λεμόνι, φιστίκια Αιγίνης, φύλλο καταϊφι, ION Patisserie Cover Cream, βούτυρο, γαρύφαλλο, ζάχαρη, κανέλα, καρύδια
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Kανταΐφι με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 500 γρ φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
- 10 γρ κανέλα
- 20 γρ γαρίφαλο
- 300 γρ βούτυρο λιωμένο
- φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα
- Για το σιρόπι
- 500 γρ ζάχαρη
- 400 γρ νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
- φλούδα λεμονιού
- Για την επικάλυψη
- 200 γρ ION Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
- 1.Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και το αφρατεύουμε με τα δάχτυλα.
- 2.Ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε.
- 3.Χωρίζουμε το φύλλο σε 12 ίσα μέρη για να φτιάξουμε 12 ρολάκια κανταΐφι
- 4.Παίρνουμε μια ποσότητα από φύλλο κανταΐφι και την απλώνουμε σε μακρόστενο σχήμα. Ακουμπάμε πάνω 1 κουταλιά γέμιση καρύδι και το τυλίγουμε στο κλασικό σχήμα του. Φροντίζουμε να σφραγίσουμε τα πλαϊνά.
- 5.Όμοια φτιάχνουμε όλα τα ρολάκια και τα ακουμπάμε σε βουτυρωμένο ταψί κοντά το ένα στο άλλο.
- 6.Περιχύνουμε τα κανταΐφια σιγά σιγά με το λιωμένο βούτυρο.
- 7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις, για 1 ώρα και 15΄ να ροδίσουν.
- 8.Για το σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε για 3-4′ και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- 9.Αφού ψηθούν τα κανταΐφια ,με μια κουτάλα σιγά σιγά περιχύνουμε όλα το κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι.
- 10.Αφήνουμε τα κανταΐφια να σταθούν και να κρυώσουν στο ταψί.
- 11.Για την επικάλυψη: Τοποθετούμε το δοχείο στο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
- 12.Ανακατεύουμε και περιχύνουμε πάνω στο κανταΐφι
- 13.Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί .
- 14.Γαρνίρουμε με φίστικι Αιγίνης.
Kανταΐφι με επικάλυψη ION Patisserie Cover Cream
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή