×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Κορμός δέντρου με σαμπλέ μπαχαρικών – μανιταράκια και ΙΟΝ Κακάο


Κορμός δέντρου με σαμπλέ μπαχαρικών – μανιταράκια και ΙΟΝ Κακάο
Κορμός δέντρου με σαμπλέ μπαχαρικών – μανιταράκια και ΙΟΝ Κακάο
2-3
90'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Κορμός δέντρου με σαμπλέ μπαχαρικών – μανιταράκια και ΙΟΝ Κακάο

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για τη ζύμη σαμπλέ μπαχαρικών θα χρειαστούμε
  • 350 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ αυγά (δηλαδή 2 τεμάχια αυγά)
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
  • 450 γρ αλεύρι μαλακό
  • 2 γρ baking powder
  • 2 γρ κανέλα σκόνη
  • 1 γρ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 γρ τζίντζερ σκόνη
  • Για τη ζύμη σαμπλέ με κακάο ΙΟΝ θα χρειαστούμε
  • ¼ από τη ζύμη σαμπλέ μπαχαρικών
  • 15 γρ κακάο ΙΟΝ
  • Για τη γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε
  • 90 γρ ασπράδια αυγών (ή τα ασπράδια από 3 τεμάχια αυγών)
  • 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Προαιρετικά βρώσιμο κόκκινο χρώμα σε μορφή πάστας
  • Θα χρειασθούμε επιπλέον : Κάδο του μίξερ, φτερό του μίξερ, σύρμα του μίξερ, αντικολλητικό χαρτί, πλάστη, πιρούνι, μαρίζ, λεκάνη, σακούλα ζαχαροπλαστικής, στρογγυλό κορνέ 8 cm, λαμαρίνα ή ταψί φούρνου.
Μέθοδος
  • 1.Για τη ζύμη σαμπλέ μπαχαρικών: Τοποθετούμε το βούτυρο τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και τη καστανή ζάχαρη μέσα στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να διογκωθούν στο διπλάσιο του αρχικού τους όγκου.
  • 2.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την βανιλλίνη λίγο – λίγο τη φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αυτά πολύ καλά με τα προηγούμενα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
  • 3.Τέλος προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το baking powder, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερπου τα έχουμε από πριν κοσκινίσει μέσα στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό στην αργή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • 4.Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και τυλίγουμε την ζύμη σαμπλέ με μια μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • 5.Στη συνέχεια πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί παίρνουμε τα ¾ της ζύμης σαμπλέ και την ανοίγουμε με το πλάστη επίπεδα σε πάχος 1 cm περίπου. Με ένα στρογγυλό τσέρκι (ή οποιαδήποτε άλλη στρογγυλή επιφάνεια) διαμέτρου από 22 – 28 cm (κατά βούληση) κόβουμε τη ζύμη κυκλικά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαμαρίνα φούρνου.
  • 6.Για τη ζύμη σαμπλέ με κακάο ΙΟΝ: Πλάθουμε το ¼ της ζύμης σαμπλέ μπαχαρικών με τα χέρια και προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο ΙΟΝ. Συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το κακάο ΙΟΝ. Στη συνέχεια πλάθουμε σε μακρόστενο φυτίλι (σαν κορδόνι) σε μήκος όσο και η διάμετρος του κύκλου της σαμπλέ μπαχαρικών.
  • 7.Τυλίγουμε το κορδόνι της καφέ σκούρας ζύμης περιμετρικά από τη ζύμη μπαχαρικών. Με το πιρούνι πιέζουμε ελαφρώς εξωτερικά έτσι ώστε να δημιουργηθούν γραμμές.
  • 8.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 – 30 λεπτά περίπου.
  • 9.Αφήνουμε τη σαμπλέ (κορμός) να κρυώσει πολύ καλά.
  • 10.Για τη γαλλική μαρέγκα: Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια των αυγών στο κάδο του μίξερ και μόλις αποκτήσουν όγκο προσθέτουμε βροχιδόν τη μισή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις η μαρέγκα τριπλασιαστεί σε σχέση με τον αρχικό της όγκο και στέκεται σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μισή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε στο χέρι με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Χωρίζουμε τη μαρέγκα στο 1/3 της ποσότητας και προσθέτουμε κόκκινο χρώμα σε πάστα (σε ποσότητα της αρεσκείας μας) ανάλογα πόσο έντονος θέλουμε να είναι ο χρωματισμός για το επάνω μέρος από τα μανιταράκια και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα μέσα στη μαρέγκα. Γεμίζουμε 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ με τη λευκή και κόκκινη μαρέγκα αντίστοιχα. Σε λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί “κόβουμε” (σχηματοποιούμε) το κορμό (με τη λευκή μαρέγκα) και το κεφάλι (με τη κόκκινη μαρέγκα) και αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον για 1 ώρα περίπου προκειμένου να στεγνώσουν ελαφρώς τα σχήματα της μαρέγκας. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 120 C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς τα σχήματα και τοποθετούμε το κεφάλι από το κάθε μανιτάρι πάνω στο κορμό του.
  • 11.Τέλος τοποθετούμε τα μανιταράκια πάνω από το ψημένο κορμό σαμπλέ και σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.
Κορμός δέντρου με σαμπλέ μπαχαρικών – μανιταράκια και ΙΟΝ Κακάο
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta