Σοκολατένια καρυδόπιτα κέικ με βερίκοκα

10-12
80'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : καφέ ζάχαρη, baking powder, λεμόνι, αβγά, αλάτι, αλεύρι, βερίκοκο, βούτυρο, γάλα, ΙΟΝ Κακάο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, καρύδια
Σχετικά με το Σεφ :
Μίκα Παντελάκη
Σοκολατένια καρυδόπιτα κέικ με βερίκοκα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 180γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 320γρ ζάχαρη καστανή
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 320γρ γάλα
- 120γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα ΙΟΝ
- 350γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 βερίκοκα κομμένα στα 4
- 2 αυγά
- 1/2κγ μπέικιν πάουντερ
- 120γρ καρύδια χονδροσπασμένα
Μέθοδος
- 1.Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο και την ζάχαρη , μόλις ασπρίσει το μείγμα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
- 2.Έπειτα εκτός μίξερ προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, καρύδια, αλάτι, μπέικιν, σοκολάτα) και μοιράζω σε φόρμες του κέικ (2 μικρές παραλληλόγραμμες).
- 3.Τοποθετώ τα κομμένα βερίκοκα μέσα, (με την βοήθεια μιας σπάτουλας και λίγο ηλιέλαιο χαράζω το κέικ κάθετα για να φουσκώσει ομοιόμορφα) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 50-60λεπτά, τσεκάρω αν είναι έτοιμο με την βοήθεια ενός μαχαιριού. Δεν ανοίγω τον φούρνο πριν από τα πρώτα 30 λεπτά γιατί δεν θα φουσκώσει το κέικ μας.
Σοκολατένια καρυδόπιτα κέικ με βερίκοκα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή