Εύκολοι δίσκοι ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρας κλασικής με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
12
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Μπισκότα και βουτήματα, Μπάρες & σνακ
Συστατικά : ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική, αμύγδαλα, καρύδια, κράνμπερυ, λεμόνι, πορτοκάλι, τζίντζερ
Σχετικά με το Σεφ :
Μάγδα Γοδόση
Εύκολοι δίσκοι ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρας κλασικής με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 250 γρ. ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- 40 γρ αμύγδαλο φιλέ
- 20 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 30 γρ. αποξηραμένα cranberries (η οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο)
- 30 γρ. αποξηραμένο και ζαχαρωμένο τζίντζερ (ή οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο)
- 20 γρ. αποξηραμένη και ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού (ή άλλο αποξηραμένο φρούτο)
Μέθοδος
- 1.Κόβουμε την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια, την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ πάνω από νερό που βράζει και την αφήνουμε να λιώσει.
- 2.Απλώνουμε πάνω σε ένα δίσκο που να χωράει στο ψυγείο χαρτί ψησίματος.
- 3.Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας από τη λιωμένη κουβερτούρα και την ρίχνουμε πάνω στο χαρτί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η κουβερτούρα.
- 4.Ανακινούμε το δίσκο δεξιά αριστερά για να δημιουργηθούν οι δίσκοι της κουβερτούρας. Τον αφήνουμε στην άκρη.
- 5.Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα σε ένα μπολάκι και πασπαλίζουμε τους δίσκους με αυτά.
- 6.Αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν οι δίσκοι. Αν η θερμοκρασία είναι υψηλή μπορούμε να τοποθετήσουμε στο ψυγείο μας μέχρι να σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα.
- 7.Σημειώσεις: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό, σταφίδες, αλάτι ή και οποιοδήποτε μπαχαρικό μας αρέσει. Παραδοσιακά στη Γαλλία έβαζαν σταφίδες, αμύγδαλα, φουντούκια και αποξηραμένα σύκα.
Εύκολοι δίσκοι ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρας κλασικής με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή