×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος


Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος
Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος
12
30'
Χρόνος εκτέλεσης
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ.νερό
  • 2 ½ φλ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • 2κ.τ.σ κανέλα σκόνη
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 10 τμχ καρύδια
Μέθοδος
  • 1.Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι: το νερό, τις φλούδες απ’ το πορτοκάλι και το λεμόνι, τη σκόνη κανέλα και τη ζάχαρη.
  • 2.Το αφήνετε να πάρει μια-δυο βράσεις να λιώσει και η ζάχαρη και το σβήνετε.
  • 3.Σε μια άλλη πλατία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει ρίχνετε τα σιμιγδάλι και το ξύλο κανέλας και καβουρδίζετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σκουρύνει για 8 λεπτά περίπου.
  • 4.Με προσοχή βάζετε ενα σουρωτήρι πολύ ψιλό πάνω στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και προσθέστε το σιρόπι με μεγάλη προσοχή γιατί το μείγμα πετάγεται και καίει αρκετά,απο μακρυά όσο μπορείτε περνώντας το απ΄το σουρωτήρι καθώς το ρίχνετε.
  • 5.συνεχίσετε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκολλάει απ΄τη κατσαρόλα και μετά αδειάζετε σε φορμάκια και αφήνετε να κρυώσει καλά.
  • 6.Σερβίρετε με λίγο κανέλα σκόνη και καρύδια.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος νηστίσιμος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta