×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα γάλακτος


Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα γάλακτος
Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα γάλακτος
90'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα γάλακτος

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
Για το σιρόπι:
  • 350γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 250 μλ νερό
  • 150 μλ φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι (περ. 4 πορτοκάλια)
Για τη βάση:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ)
  • 2 πορτοκάλια ολόκληρα
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • 250 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 μλ ηλιέλαιο
  • 100 μλ ελαιόλαδο
  • 250 μλ γάλα πλήρες
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι, για το ταψί
Για τη ναμελάκα:
  • 320 μλ γάλα πλήρες
  • 110 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 30 γρ σιρόπι γλυκόζης
  • 18 γρ ζελατίνη σε φύλλα (11 φύλλα)
  • 600 γρ κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
  • 660 μλ κρέμα γάλακτος, κρύα
Μέθοδος

Για το σιρόπι:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζυγίζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό πορτοκάλι.
  2. Σιγοβράζουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Για τη βάση:

  1. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας επάνω στον πάγκο και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πολύ καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί, διπλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα σαν ακορντεόν και τα τοποθετούμε το ένα πλάι στο άλλο έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  3. Ψήνουμε τα φύλλα στους 100 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, ώσπου να ξεραθούν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  4. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Ενώ ψήνουμε τα φύλλα, σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 2 πορτοκάλια, ολόκληρα, μέσα σε νερό έτσι ώστε αυτό να τα σκεπάζει εντελώς.
  6. Όταν τα πορτοκάλια κρυώσουν, τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  7. Στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα πορτοκάλια.
  8. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το γάλα και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  9. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  10. Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  11. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  12. Προσθέτουμε τα ψημένα φύλλα μέσα στο μπολ, σε δόσεις, και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν εντελώς.
  13. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×35 εκ. και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  14. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του.
  15. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45’. Η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της έχει χρυσίσει.
  16. Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο, και όπως είναι ζεστή, την περιχύνουμε με το σιρόπι, που πρέπει να έχει κρυώσει και το αφήνουμε να απορροφηθεί.
  17. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.
  18. Καλύπτουμε την πορτοκαλόπιτα με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο ως την επομένη.

Για τη ναμελάκα:

  1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη μέσα σε κρύο νερό.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ζυγίζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.
  4. Μόλις το γάλα ζεσταθεί τόσο ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και η γλυκόζη, στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
  5. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν και έπειτα χύνουμε όλο αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα.
  6. Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  7. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, που πρέπει να είναι κρύα και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  8. Χύνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με την πορτοκαλόπιτα.
  9. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ώσπου η ναμελάκα να στερεοποιηθεί και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  10. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο στρογγυλά τσέρκια των 16 εκ. και να κόψουμε με αυτά δύο κομμάτι, βυθίζοντάς τα μέσα στην πορτοκαλόπιτα.
  11. Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα μέσα στα τσέρκια, όπως είναι, και γεμίζουμε τα δύο τσέρκια μέχρι επάνω με το μείγμα σοκολάτας.
  12. Μπορούμε να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία με ατομικά τσέρκια με την υπόλοιπη πορτοκαλόπιτα ή να κόψουμε την υπόλοιπη πορτοκαλόπιτα σε μικρά κομμάτια και να τη σερβίρουμε σκέτη.
Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα γάλακτος
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta