×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Vegan κρέμα καραμελέ


Vegan κρέμα καραμελέ
Vegan κρέμα καραμελέ
4
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Vegan κρέμα καραμελέ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 130 γρ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
  • 350 γρ. silken tofu
  • 160 γρ. ζάχαρη (100 για την καραμέλα και 60 για την κρέμα)
  • 10 γρ. άμυλο ταπιόκα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ΙΟΝ Κακάο
  • Μία πρέζα άλάτι
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 C.
  • 2.Έχουμε έτοιμα 4 πυρίμαχα φορμάκια 9 εκ.
  • 3.Για την καραμέλα τοποθετούμε τα 100 γρ. σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σκουρύνει η καραμέλα μας. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή γιατί η καραμελα εύκολα μπορεί να καεί.
  • 4.Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα την μοιράζουμε στα 4 φορμάκια προσέχοντας να μην καούμε.
  • 5.Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • 6.Γεμίζουμε τα πυρίμαχα φορμάκια με το μείγμα και τα χτυπάμε ελαφρά ώστε να φύγουν οι φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό μέχρι τη μέση από τα φορμάκια. Αυτό είναι ευκολότερο να γινει με το ταψί μέσα στο φούρνο.
  • 7.Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • 8.Αφαιρούμε από το φούρνο και αφαιρούμε και τα φορμάκια απο το ζεστό νερό για να μην παραψηθεί η κρέμα και σφίξει.
  • 9.Τα αφήνουμε έξω να κρυώσουν και μετά τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή και περισσότερο.
  • 10.Για το σερβίρισμα: Μπορούμε να βουτήξουμε τον πάτο σε ζεστό νερό για να μαλακώσει η καραμέλα. Περνάμε με ένα μαχαιράκι την κρέμα γύρω γύρω για να απελευθερωθεί από τα τοιχώματα και αναπαδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
Vegan κρέμα καραμελέ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta