Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς

12
40'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Υλικά για το σιρόπι
- 675γρ. ζάχαρη
- 900ml νερό
- την φλούδα από ένα πορτοκάλι
- την φλούδα από ένα λεμόνι
- κανέλα
- Υλικά για τον χαλβά
- 225ml καλαμποκέλαιο
- 450γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 1κσ φρέσκο βούτυρο
- το ξύσμα από ένα λεμόνι ή ένα πορτοκάλι
- μία χούφτα ξηρούς καρπούς
- σταφίδες
- κράνμπερι
Μέθοδος
- 1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, την φλούδα του πορτοκαλιού, την φλούδα του λεμονιού και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν σιρόπι. Σουρώνουμε από τις φλούδες και το αφήνουμε να κρυώσει.
- 2.Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά, χωρίς να έχει κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί και μόλις σκουρύνει το χρώμα του και φουσκώσει προσθέτουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι.
- 3.Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Πρέπει να νιώθουμε το μείγμα βαρύ και σαν να ασκεί μία αντίσταση όταν το ανακατεύουμε.
- 4.Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μας στην φόρμα.
- 5.Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
- 6.Γαρνίρουμε με κανέλα.
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή