Μπισκότα shortbread με βανίλια και σοκολάτα

120
30'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Σχετικά με το Σεφ :
Νίκος Πατσιώρας
Μπισκότα shortbread με βανίλια και σοκολάτα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 400 γρ βούτυρο pommade (μαλακό)
- 200 γρ άχνη ζάχαρη
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- ξύσμα πορτοκάλι
Μέθοδος
- 1.Χτυπάτε το βούτυρο, αφού έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη. Κόβετε την βανίλια στην μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι βγάζετε όλους τους σπόρους.
- 2.Προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι στο μίξερ. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
- 3.Απλώνετε την ζύμη σε διαφανής μεμβράνη και τυλίγετε σε μικρά ρολά. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες.
- 4.Κόβετε σε λεπτές φέτες και απλώνετε σε silpat. Ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 9-11 λεπτά.
- 5.Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάτε ένα πιρούνι στην ρευστή σοκολάτα και ”ζωγραφίζετε” κατά βούληση πάνω από τα μπισκοτάκια.
Μπισκότα shortbread με βανίλια και σοκολάτα
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή