Υγρό Σουφλέ Σοκολάτας

4
20'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή
Συστατικά : αβγά, αλάτι, αλεύρι, άχνη ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο, εσπρέσο, ΙΟΝ Κακάο, κανέλα, ION Patisserie Κουβερτούρα Κλασική
Σχετικά με το Σεφ :
Aριάδνη Πούλιου
Υγρό Σουφλέ Σοκολάτας

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- 180 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική
- 115 γρ βούτυρο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια
- 185 γρ άχνη ζάχαρη
- 85 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ espresso
- 1 κ.γ κανέλα
- 1/2 πρέζα αλάτι
- 10 γρ ION Κακάο
- Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Μέθοδος
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200.
- 2.Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο.
- 3.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και τοποθετούμε πάνω το μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο για να λιώσουν.
- 4.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
- 5.Κοσκινίζουμε το αλεύρι την άχνη το κακάο τον καφέ το αλάτι και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη.
- 6.Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο μέσα στα αυγά χτυπώντας συνεχώς με σύρμα .Ομογενοποιούμε.
- 7.Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- 8.Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα μπολάκια μας και τα πασπαλίζουμε με κακάο.
- 9.Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα η αλουμινένια μπολάκια των 10 εκ.
- 10.Ψήνουμε στους 200 για 19-20 λεπτά.
- 11.Εάν χρησιμοποιήσετε μικρότερες φόρμες των 5 εκ θα μειώσετε τον χρόνο στα 10 λεπτά.
- 12.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Υγρό Σουφλέ Σοκολάτας
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής




250 Ψήφοι





Βαθμολογήστε τη συνταγή