×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη


Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη
Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη
8
120'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • 210 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 75 γρ. ζάχαρη περασμένη από το μπλέντερ
  • 90 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (χωρίς έντονη γεύση προτιμάμε να μην είναι έξτρα παρθένο)
  • 180 ml αγαύης ή σφενδάμου
  • 300 ml γάλα αμυγδάλου
  • 7 ml απόσταγμα βανίλιας
  • 5 ml απόσταγμα σοκολάτας
  • 5 ml μηλόξυδο
  • 4 γρ. θαλασσινό αλάτι (ψιλό)
  • 7.5 γρ. baking powder
  • 7.5 γρ. σόδα
  • Για το γλάσο
  • 350 γρ. κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 330 ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο της αρεσκείας σας)
  • Μία πρέζα αλάτι θαλασσινό
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 ml ελαιόλαδο χωρίς έντονη γεύση(προαιρετικά, θα κάνει το γλάσο πιο γυαλιστερό, κατά προτίμηση όχι έξτρα παρθένο)
Μέθοδος
  • 1.Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στη βάση αποσπώμενης φόρμας 20 εκ.
  • 2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C.
  • 3.Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά.
  • 4.Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, την αγαύη, το απόσταγμα βανίλιας, το απόσταγμα σοκολάτας και το μηλόξυδο.
  • 5.Ανακατεύουμε καλά τα υγρά και ρίχνουμε στο μπωλ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα φουέ. Αμέσως ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία θέση στο φούρνο.
  • 6.Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
  • 7.Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα.
  • 8.Ξεφορμάρουμε πολύ προσεκτικά για να μην σπάσει.
  • 9.Για το γλάσο: Κόβουμε την μαύρη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε πολύ μικρά κομματάκια.
  • 10.Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ.
  • 11.Θερμαίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύοντας για να λιώσουν μέχρι φτάσει σε σημείο βρασμού.
  • 12.Ρίχνουμε το γάλα όλο μαζί στο μπλέντερ με τη σοκολάτα και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • 13.Βάζουμε το γλάσο σε μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
  • 14.Αφήνουμε να έρθει το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 15.Για το γλασάρισμα: Τοποθετούμε το κέικ σε μία σχάρα πάνω από χαρτί ψησίματος ή ταψί.
  • 16.Παίρνουμε ένα φλυτζάνι από το γλάσο και το ρίχνουμε στο κέντρο του κέικ.
  • 17.Απλώνουμε το γλάσο προσεκτικά προς όλες τις κατευθύνσεις για να καλυφθεί όλο το κέικ με μία σπάτουλα. Το απλώνουμε και στις πλευρές του κέικ.
  • 18.Βάζουμε το γλασαρισμένο κέικ στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
  • 19.Παίρνουμε το υπόλοιπο γλάσο και το ρίχνουμε πάλι στο κέντρο. Αυτή τη φορά δεν απλώνουμε με τη σπάτουλα αλλά γυρνάμε το χαρτί ψησίματος για να πάει παντού ομοιόμορφα.
  • 20.Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
  • 21.Κόβουμε το κείκ μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο για καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το γλάσο έχει σφίξει πολύ πριν γλασάρουμε το κέικ το ξαναθερμαίνουμε σε μπεν μαρί.
Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta