×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα


Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα
Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα
Τσέρκι 20cm
210'
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Το τσίζκεϊκ φούρνου θέλει λίγο παραπάνω κόπο και προσοχή στο ψήσιμο, όμως η γεμάτη, κρεμώδης γεύση του θα σας αποζημιώσει 100%.

Συστατικά
Για ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Για τη βάση:
  • 250 γρ μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
  • 600 γρ τυρί κρέμα (πλήρες)
  • 120 γρ γιαούρτι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 15 γρ κορνφλάουρ
  • σπόροι από ½ λοβό βανίλιας ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 300 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
Για τη διακόσμηση:
  • 150-200 γρ κουβερτούρα λευκή ΙΟΝ
Ειδικό Σκεύος

Τσέρκι διαμέτρου 20cm

Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη.
  2. Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Στρώνουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  4. Απλώνουμε το μπισκότο μέσα στο τσέρκι και ισιώνουμε την επιφάνειά του, πιέζοντάς το με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
  5. Τοποθετούμε το τσέρκι για 30-60’ στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το τυρί και το γιαούρτι.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ και τη βανίλια.
  3. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει λιγάκι, την προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι.
  7. Ψήνουμε στους 140 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50’.
  8. Ελέγχουμε το τσίζκεϊκ. Θα πρέπει να έχει πήξει, αλλά στο κέντρο του να παραμένει χαλαρό όταν το κουνάμε.
  9. Είναι πολύ σημαντικό το τσίζκεϊκ να μη βγει αμέσως από τον φούρνο ώστε να πέσει απότομα η θερμοκρασία του, γιατί θα ξεφουσκώσει, θα μαζέψει και θα ραγίσει. Επομένως, πρώτα σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το τσίζκεϊκ μέσα για 10’.
  10. Έπειτα, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε μέσα το τσίζκεϊκ για άλλα 20’.
  11. Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  12. Τοποθετούμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο για 12 ώρες ώστε να σφίξει.
  13. Για το σερβίρισμα

Για τη διακόσμηση:

  1. Με τον αποφλοιωτή των λαχανικών, φτιάχνουμε ξύσματα κουβερτούρας. Γυρνάμε την κουβερτούρα ανάποδα και πιέζουμε τον αποφλοιωτή από πάνω προς τα κάτω σε όλο το μήκος της.
  2. Διακοσμούμε το τσίζκεϊκ με τα ξύσματα ή με σοκολατένια sprinkles.
Τσίζκεϊκ φούρνου με λευκή σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta