×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τραγανά μπισκότα παλμιέ με κακάο, μπαχαρικά και σοκολάτα


Τραγανά μπισκότα παλμιέ με κακάο, μπαχαρικά και σοκολάτα
Τραγανά μπισκότα παλμιέ με κακάο, μπαχαρικά και σοκολάτα
Για περίπου 20-25 τμχ
60'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τραγανά μπισκότα παλμιέ με κακάο, μπαχαρικά και σοκολάτα

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα

Τα κλασικά αυτά μπισκότα γίνονται με σφολιάτα και ονομάζονται έτσι γιατί λέγεται πως το σχήμα τους θυμίζει τα φύλλα του φοίνικα, που ονομάζεται palmier στα Γαλλικά. Είναι εύκολα, γρήγορα και απίστευτα τραγανά! Εμείς τα γεμίσαμε με ένα μείγμα από κακάο ΙΟΝ, ζάχαρη και μπαχαρικά και αφού τα ψήσαμε, τα βουτήξαμε σε λαχταριστή κουβερτούρα ΙΟΝ.

Tip
Αν σας περισσέψει από το μείγμα κακάο & μπαχαρικών, φυλάξτε το σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε το στον καφέ σας κάθε πρωί!

Συστατικά
  • 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
  • 2 κτσ κακάο ΙΟΝ
  • 150 γρ ζάχαρη καστανή
  • ½ κτγ κανέλα
  • ¼ κτγ μπαχάρι
  • ¼ κτγ μοσχοκάρυδο
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 150 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Μέθοδος
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  2. Πασπαλίζουμε το μισό μείγμα στην επιφάνεια εργασίας μας.
  3. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας επάνω στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Τυλίγουμε από την αριστερή και από τη δεξιά πλευρά σε ρολό, έτσι ώστε να συναντηθούν στη μέση, φροντίζοντας το ρολό να είναι όσο πιο σφιχτό γίνεται.
  5. Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για μισή με μία ώρα, ώστε να σφίξει και να κόβεται ευκολότερα.
  6. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
  7. Τοποθετούμε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με απόσταση ανάμεσά τους.
  8. Μαζεύουμε όσο μείγμα κακάο μας έχει πέσει πάνω στον πάγκο και πασπαλίζουμε με αυτό ξανά τα παλμιέ.
  9. Ψήνουμε τα παλμιέ στους 170 βαθμούς, σε φούρνο προθερμασμένο, για περίπου 25-30 λεπτά. Θα πρέπει να έχουν πάρει χρυσοκάστανο χρώμα, να έχουν στεγνώσει και όταν τα σηκώνουμε από το χαρτί να μη λυγίζουν.
  10. Βγάζουμε τα παλμιέ από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  11. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε τα παλμιέ.
  12. Ακουμπάμε τα παλμιέ σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και έπειτα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε.
Τραγανά μπισκότα παλμιέ με κακάο, μπαχαρικά και σοκολάτα
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta