Τούρτα σοκολάτας με αμύγδαλα και τζίντζερ
5
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πιάτο : Τούρτες & πάστες
Συστατικά : άχνη ζάχαρη, βούτυρο, ΙΟΝ Κουβερτούρα Κλασική, κρέμα γάλακτος, μαύρη ζάχαρη, τζίντζερ, φαρίνα, αβγά, αμύγδαλα
Σχετικά με το Σεφ :
Βαλάντης Γραβάνης
Τούρτα σοκολάτας με αμύγδαλα και τζίντζερ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
- Για την βάση
- 225γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
- 100ml. κρέμα γάλακτος
- 40γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
- 3 κουταλιές σούπας φαρίνα
- 2 κουταλιές σούπας νερό
- 5 αβγά
- 90 γρ. τζίντζερ
Μέθοδος
- 1.Παίρνουμε ένα ταψάκι το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- 2.Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο.
- 3.Προσθέτουμε στο μείγμα την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- 4.Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- 5.Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- 6.Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο πολυκοπτικό και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
- 7.Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους των αβγών.
- 8.Ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- 9.Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά.
- 10.Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
- 11.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος.
Τούρτα σοκολάτας με αμύγδαλα και τζίντζερ
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή