×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα σοκολάτα με Nucrema και κουβερτούρα ΙΟΝ


Τούρτα σοκολάτα με Nucrema και κουβερτούρα ΙΟΝ
Τούρτα σοκολάτα με Nucrema και κουβερτούρα ΙΟΝ
8-10
1'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα σοκολάτα με Nucrema και κουβερτούρα ΙΟΝ

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το κέικ
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βούτυρο
  • 250 γρ γάλα
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 55 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 155 γρ Nucrema ΙΟΝ
  • 400γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Υλικά για την κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 3 κρόκους
  • 60 γρ αλεύρι
  • 60 γρ κορν φλάουερ
  • Υλικά για την ganache σοκολάτας
  • 320 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 230 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, μετά τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκάλι, το κακάο, το γάλα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ομογενοποιούμε.
  • 3.Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
  • 4.Ρίχνουμε το μίγμα μας σε δυο στρογγυλά ταψάκια με δαχτυλίδια και αποσπώμενο πάτο. Το ένα ταψάκι να είναι 23 cm και το άλλο 17 cm.
  • 5.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.
  • 6.Αφήνουμε τα φορμάκια μας να κρυώσουν καλά και αφαιρούμε τα δαχτυλίδια. Τοποθέτουμε τα κέκ πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Το ιδανικό είναι να τα αφήσουμε μια μέρα και να τα κόψουμε την επομένη.
  • 7.Αφού τα κέικ μας έχουν κρυώσει καλά με ένα πριονοτό μαχαίρι αφαιρούμε το πάνω φουσκωμένο κομμάτι και μετά κόβουμε το κάθε κέικ στη μέση διαγώνια. Έχουμε πλέον 4 δίσκους, 2 μεγάλους και 2 μικρούς.
  • 8.Εκτέλεση για την κρέμα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσει το γάλα μαζί με τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλάτι.
  • 9.Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • 10.Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα χτυπώντας δυνατά. Αφού έχουμε ρίξει στο μπολ τη μισή ποσότητα επιστρέφουμε περνώντας από σουρωτήρι το μίγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε δυνατά μέχρι η κρέμα να γίνει πηχτή.
  • 11.Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • 12.Εκτέλεση για την ganache σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέοδο του μπεν μαρί.
  • 13.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε.
  • 14.Αφήνουμε να σταθεί περίπου για 30 λεπτά πριν καλύψουμε την τούρτα μας.
  • 15.Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε τον πρώτο μεγάλο δίσκο πάνω σε μια σχάρα. Τον καλύπτουμε με κρέμα.
  • 16.Τοποθετούμε από πάνω τον δεύτερο.
  • 17.Παίρνουμε τον πρώτο μικρό δίσκο, τον αλείφουμε με κρέμα και τον τοποθετούμε στο κέντρο του δεύτερου μεγάλου δίσκου. Αλείφουμε ξανά την κορυφή του με κρέμα. Τοποθετούμε πάνω τον δεύτερο μικρό δίσκο.
  • 18.Ανακατεύουμε με σύρμα την ganache, κοντράρουμε την κορυφή του κέικ και με απόσταση 20 εκ. ρίχνουμε κορδόνι τη σοκολάτα έτσι ώστε να τρέξει κυκλικά και να καλύψει το κέικ μας.
  • 19.Με μια σπάτουλα στρώνουμε τη σοκολάτα όπου χρειαστεί. Στολίζουμε την τούρτα με καραμελάκια, μπισκότα, πουράκια και οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί η σοκολάτα.
Τούρτα σοκολάτα με Nucrema και κουβερτούρα ΙΟΝ
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta