×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τούρτα σοκολάτα με μους λευκής σοκολάτας και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream


Τούρτα σοκολάτα με μους λευκής σοκολάτας και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Τούρτα σοκολάτα με μους λευκής σοκολάτας και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
8
720'
Χρόνος εκτέλεσης
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τούρτα σοκολάτα με μους λευκής σοκολάτας και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για το παντεσπάνι
  • 100 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 90 γρ αλεύρι
  • 1 κ.γ baking powder
  • 3 κ.σ κακάο ΙΟΝ
  • Υλικά για το σιρόπι
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ νερό
  • 1 κ.σ σιρόπι βύσσινο
  • Για τη μους λεύκης σοκολάτας
  • 800 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ ION Patisserie λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 βανίλια
  • Χρώμα μπλέ ζαχαροπλαστικής
  • Για την επικάλυψη
  • 1 συσκευασία ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
Μέθοδος
  • 1.Για το παντεσπάνι: Αφρατεύουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά την ζάχαρη και τη βανίλια.
  • 2.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
  • 3.Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • 4.Παίρνουμε μία φορμα στρογγυλή διαμέτρου 7 cm. Βάζουμε στο κάτω μέρος λαδόκολλα και κάνουμε γύρω γύρω ένα δαχτυλίδι επίσης με λαδόκολλα.
  • 5.Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Καλό είναι να ελέγχεται το παντεσπάνι σας με μαχαίρι.
  • 6.Αφήνουμε το παντεσπάνι πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει για 12 ώρες, μπορείτε και να το κόψετε νωρίτερα όμως το καλύτερο είναι να το αφήσετε για την επόμενη.
  • 7.Εκτέλεση για την μους: Χωρίζω την κρέμα γάλακτος στα δύο. Βάζω αυτή που δεν θα χρησιμοποιήσω στο ψυγείο για να διατηρηθεί κρύα.
  • 8.Λιώνω την λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί μέσα στη μισή κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσει η σοκολάτα μεταφέρω το μείγμα μου σε ένα κρύο μπολ και εκεί προσθέτω την υπόλοιπη παγωμένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 12 ώρες.
  • 9.Βάζω το μείγμα στο μίξερ με σύρμα, προσθέτω τη βανίλια και ανακατεύω εγώ μέχρι να γίνει σαντιγί, τέλος προσθέτω το μπλε χρώμα. Τοποθετώ το μείγμα μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη της αρεσκείας μου
  • 10.Για το σιρόπι: Σε ένα μπρίκι βάζω το νερό τη ζάχαρη και φέρνω το μείγμα μου σε βρασμό. Κατεβάζω απο τη φωτιά και προσθέτω 1 κ.σ σιρόπι βύσσινο.
  • 11.Για την ΙΟΝ Patisserie Cover Cream: Αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία.
  • 12.Τοποθετούμε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και το λιώνουμε με τη διαδικασία του μπεν μαρί.
  • 13.Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 με 2 λεπτά. Ελέγχουμε στο 1 λεπτό και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι, διότι μπορει να μην χρειάζεται άλλο ζέσταμα.
  • 14.Αναδεύουμε και είναι έτοιμο προς χρήση.
  • 15.Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι σε τέσσερις ίσιους δίσκους.
  • 16.Σιροπιάζουμε από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • 17.Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι πάνω σε μία σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Παίρνουμε την σακούλα ζαχαροπλαστικής με την μους σοκολάτας και γεμίζουμε τον πρώτο δίσκο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι το τέλος.
  • 18.Παίρνουμε την συσκευασία της ΙON Patisserie Cover Cream και κεντράρουμε την κορυφή της τούρτας μας σε απόσταση 5 εκ απó πάνω. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να τρέξει γύρω-γύρω. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε η τούρτα μας να σταθεί.
Τούρτα σοκολάτα με μους λευκής σοκολάτας και ΙΟΝ Patisserie Cover Cream
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta