×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τάρτα με μους σοκολάτα ΙΟΝ, μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί


Τάρτα με μους σοκολάτα ΙΟΝ, μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί
Τάρτα με μους σοκολάτα ΙΟΝ, μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί
10-12
2/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τάρτα με μους σοκολάτα ΙΟΝ, μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Υλικά για την τάρτα
  • 200 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ μαρμελάδα φράουλα
  • Υλικά για την μους σοκολάτας
  • 85 γρ βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • ½ κ.γ ξύδι
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 105 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 βανίλια
  • Υλικά για την σαντιγί
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 40 γρ ζάχαρη
Μέθοδος
  • 1.Εκτέλεση για την τάρτα: Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και τη ζάχαρη. Κάνω ένα λάκκο στη μέση και βάζω το αυγό και το βούτυρο.
  • 2.Τρίβω τα υλικά με τα δυο μου χέρια μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα. Μετά την βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
  • 3.Βάζω στον πάγκο εργασίας μια λαδόκολλα, βάζουμε πάνω τη ζύμη και καλύπτουμε με δεύτερη λαδόκολλα. Ανοίγουμε το φύλο της τάρτας με ένα πλάστη.
  • 4.Παίρνουμε ένα σκεύος για τάρτα 25 cm βάζουμε μέσα το φύλο, το στρώνουμε με τα δάχτυλά μας, δεν πειράζει αν κοπεί κάπου, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας και το φτιάχνουμε. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι, τοποθετούμε πάνω μια λαδόκολλα και βάρος (φασόλια ξερά).
  • 5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 λεπτά. Μετά βγάζουμε την τάρτα απο τον φούρνο, αφαιρούμε απο πάνω το βάρος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε την κάρτα να κρυώσει καλά και μετά την αλείφουμε με τη μαρμελάδα φράουλα.
  • 6.Εκτέλεση για την μους σοκολάτας: Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα με τη μέθοδο του μπεν μαρί.
  • 7.Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους και ομογενοποιούμε.
  • 8.Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε το ξύδι και σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει κορυφές που στέκονται.
  • 9.Προσθέτουμε την μαρέγκα μέσα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • 10.Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη και τη βανίλια.
  • 11.Προσθέτουμε την σαντιγί μέσα στο μίγμα και ομογενοποιούμε απαλά με μία σπάτουλα.
  • 12.Καλύπτουμε την τάρτα με την μους και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεί. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σαντιγί.
  • 13.Εκτέλεση για την σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος δυνατά, μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε σταδιακά και τη ζάχαρη.
  • 14.Βάζουμε την σαντιγί μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μύτη της αρεσκείας μας και στολίζουμε την τάρτα μας, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας.
Τάρτα με μους σοκολάτα ΙΟΝ, μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta