×
Αρχική Συνταγές Προϊόντα Τips Μυστικά Επικοινωνία
Αναζήτηση συνταγής
Αναζήτηση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ >

Τα Oλλανδικά μπισκοτάκια του Αη-Βασίλη χωρίς γλουτένη (Pepernoten)


Τα Oλλανδικά μπισκοτάκια του Αη-Βασίλη χωρίς γλουτένη (Pepernoten)
Τα Oλλανδικά μπισκοτάκια του Αη-Βασίλη χωρίς γλουτένη (Pepernoten)
120
60'
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή

Τα Oλλανδικά μπισκοτάκια του Αη-Βασίλη χωρίς γλουτένη (Pepernoten)

heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Συστατικά
  • Για το μείγμα μπαχαρικών
  • 4 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. + 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
  • Για τα μπισκοτάκια
  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 125 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 55 ml γάλα
  • 2 κ.σ. φουσκωτές μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.γ. κόμμι ξανθάνης ή κόμμι γκουάρ
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ΙΟΝ Κουβερτούρα Υγείας
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • 2.Ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά σε σκόνη μαζί.
  • 3.Σε μια μπασίνα χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει.
  • 4.Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα στην αρχή και μετά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι.
  • 5.Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε 2 ταψιά που έχουν το ίδιο μέγεθος με το φούρνο μας.
  • 6.Πλάθουμε τα μπισκοτάκια ένα ένα με τα χέρια μας σε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες διαμέτρου περίπου 1,5 εκ. Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κρατάμε το ζυμαράκι στην μία μας χούφτα και να του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε με τα δάχτυλα του άλλου χεριού. Ο λόγος είναι πως το ζυμάρι αυτό είναι αρκετά σφιχτό και είναι δύσκολο να το πλάσουμε με τα δύο χέρια.
  • 7.Αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια αφήνοντας ένα μικρό κενό ενδιάμεσα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν μόλις έχουν σταθεροποιηθεί και σκουρύνει στο χρώμα. Σταθεροποιούνται πιο πολύ όταν μείνουν για 5-10 λεπτά έξω. Αν προσπαθήσετε να τα βγάλετε πριν να έχουν σταθεροποιηθεί από το φούρνο διαλύονται.
  • 8.Αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνουμε τα pepernoten να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ενώ ταυτόχρονα λιώνουμε την κουβερτούρα ΙΟΝ σε μπεν μαρί, τοποθετώντας τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπωλ πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  • 9.Αφού η σοκολάτα λιώσει, βάζουμε λίγα λίγα τα pepernoten μέσα στο μπωλ με τη σοκολάτα, φροντίζουμε να τα καλύψει ολόκληρα και αφαιρούμε με ένα κουτάλι αφήνοντας κάποια από τη σοκολάτα να πέσει. Τα τοποθετούμε σε πιάτα και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • 10.Τα μπισκοτάκια αυτά τα τρώνε στην Ολλανδία όλο το χειμώνα μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά κυρίως την 6η Δεκεμβρίου που είναι το Sinterklaas που θεωρείται μέρα γέννησης του Ευρωπαικού Αγίου Νικολάου που μετά έγινε ο γνωστος Αη Βασίλης και ουσιαστικά είναι ο Μικρασιάτης Άγιος Νικόλαος του Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Τα παιδιά στην Ολλανδία παραδοσιακά αυτή τη μέρα περιμένουν να πάρουν δώρα ενώ δύο εβδομάδες πριν αφήνουν το παπούτσι τους έξω για τα δώρα του SinterKlaas με ένα καρότο μέσα για το άλογο του!!
Τα Oλλανδικά μπισκοτάκια του Αη-Βασίλη χωρίς γλουτένη (Pepernoten)
heart
Προσθήκη
στα αγαπημένα
Βαθμολογία Συνταγής
250 Ψήφοι
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Εγγραφείτε εδώ:
ion
Επισκεφθείτε επίσης:
ion
Ακολουθήστε μας:
Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
@Amigdalou.ION @iongiapanta